Word en InDesign toegankelijk maken

back

Waarom

Veel van de mensen die nu binnen uw organisatie werken, schrijven stukken met office-programma’s of maken layouts met Adobe InDesign. Zou het niet mooi zijn dat als je ze van tevoren de handvatten geeft met het juiste sjabloon, ze al op voorhand bijna toegankelijke documenten kunnen aanleveren? Mooi meegenomen: ze gebruiken dan ook meteen de huisstijl.

Is dit helemaal waterdicht? Nee. Mensen kunnen nog steeds functies gebruiken die de toegankelijkheid belemmeren, maar deze zijn dan veel gemakkelijk te corrigeren.

Lees meer over het zo toegankelijk mogelijk aanleveren van een Word-document...
Wat kun je doen als vormgever van digitale documenten?

Hoe

Het liefst werken we vanuit een huisstijlhandboek. Als bij ons dingen als lettertypen, kleuren en indelingen bekend zijn, dan maken we daaruit een sjabloon. Mochten die er nog niet zijn, dan kunnen wij een voorstel doen aan de hand van uw logo of eerdere documenten. U levert dit aan en wij maken er een indd, .dotm of een Word of PowerPoint thema van.

Dit kan daarna door uw ICT afdeling uitgerold worden over de gehele organisatie, zodat iedereen, wanneer ze het Office of InDesign programma opstarten, direct het juiste sjabloon gebruikt.

Wat kost dat en hoe lang duurt dat?

Het maken en reviseren van een Word of InDesign-sjabloon -- wanneer de huisstijl al bekend is -- kost ergens tussen de 600 en 900 euro (excl. Btw).

De duur hangt af van de hoeveelheid en de omvang van de organisatie.

Let op: deze prijzen zijn ter indicatie.


ONS AANBOD

Toegankelijke PDF’s

We maken documenten die als PDF op de website geplaatst worden digitaal toegankelijk. Zodat mensen met wat voor beperking dan ook deze toegankelijke PDF ook kunnen downloaden en begrijpen.

PDF Toegankelijk Maken


Toegankelijke Office & InDesign sjablonen

We helpen en adviseren bij het juist instellen en opmaken van documenten in Microsoft Office en Adobe InDesign. Eenmaal goed ingesteld, bespaart dit achteraf enorm veel correctie-werk.

Word of InDesign Toegankelijk Maken


Toegankelijke websites

We bouwen uw toegankelijke website volledig volgens de WCAG 2.1 richtlijnen.

Websites Toegankelijk Maken


Verwerking & Validatie:

Logo KofaxPDF, Logo AxesPDF en logo Pac 3

digitaaltoegankelijkmaken.nl © 2024 | Disclaimer