Websites toegankelijk maken

back

Toegankelijke website

Veel webbouwers weten nog niet dat de richtlijnen van WCAG voor veel organisaties verplicht zijn of binnenkort verplicht worden. Sommige weten het wel, maar denken dat dit hen beperkt in het design of hun creativiteit.

Niets is minder waar. U kunt een fantastische website krijgen binnen de huisstijl van uw organisatie en met onderscheidend vermogen. Een groot voordeel van het hanteren van deze webrichtlijnen is dat zoekmachines zoals Google u ook veel beter vinden.

De website die u voor u ziet is gemaakt volgens de richtlijnen van WCAG 2.1 en met elke wijziging die we doen testen we de website ook hierop. Drukt u maar eens de tab-toets in, u ziet dan dat u direct door kan naar de inhoud van de pagina. Ook is er een logische volgorde van lezen als u verder ‘tabt’. Slechts één voorbeeld van hoe een website meer toegankelijk is.

Wij bouwen uw toegankelijke website volledig volgens deze richtlijnen. U dient daarna zelf het redacteur gedeelte goed in te vullen. Bijvoorbeeld door alternatieve tekst te gebruiken bij plaatjes, of begrijpelijke taal te gebruiken.

Test hier uw eigen website

Heeft u al een website en wilt u dat we de toegankelijkheid verbeteren, dan is dat zeker ook mogelijk. Wij maken dan een rapportage van wat de fouten zijn en hoe we die gaan aanpakken. Daarna gaan we programmeren (code schrijven) om alles te laten voldoen aan de webrichtlijnen.

Heeft u vragen of interesse in een gesprek? Dan kunt u contact met ons opnemen.


ONS AANBOD

Toegankelijke PDF’s

We maken documenten die als PDF op de website geplaatst worden digitaal toegankelijk. Zodat mensen met wat voor beperking dan ook deze toegankelijke PDF ook kunnen downloaden en begrijpen.

PDF Toegankelijk Maken


Toegankelijke Office & InDesign sjablonen

We helpen en adviseren bij het juist instellen en opmaken van documenten in Microsoft Office en Adobe InDesign. Eenmaal goed ingesteld, bespaart dit achteraf enorm veel correctie-werk.

Word of InDesign Toegankelijk Maken


Toegankelijke websites

We bouwen uw toegankelijke website volledig volgens de WCAG 2.1 richtlijnen.

Websites Toegankelijk Maken


Verwerking & Validatie:

Logo KofaxPDF, Logo AxesPDF en logo Pac 3

digitaaltoegankelijkmaken.nl © 2024 | Disclaimer