Toegankelijke pdf’s

Digitaal toegankelijk maken van PDF documenten

Waarom

Heel veel overheden maken en publiceren stukken die beleidsambtenaren schrijven en die vaak ook wettelijk moeten worden gepubliceerd. Het is dan heel prettig om dat op de website van de gemeente te plaatsen. Alleen voor iemand met dyslexie is het soms ontzettend lastig om dit soort stukken te lezen en hoe kun je iemand die slecht ziet een tekening laten lezen en begrijpen.

Daarom maken wij documenten die als PDF op de website geplaatst worden digitaal toegankelijk. Zodat mensen met wat voor beperking dan ook deze toegankelijke PDF ook kunnen downloaden en begrijpen.

Hoe

Het liefst ontvangen wij de originele documenten in Word (.docx) of in Indesign (.indd). Dat maakt het voor ons mogelijk snel een Toegankelijke PDF te bieden.

Maar we begrijpen dat het niet altijd mogelijk is het originele document aan te leveren. Het is er niet meer, of er spelen andere belangen die dit voorkomen. Op dat moment kunnen wij in veel gevallen ook een PDF document aangeleverd krijgen en hier een toegankelijke versie van terugzenden.

Wat kost dat en hoe lang duurt dat?

Bij een standaard rapport opgesteld in Word kost het toegankelijk maken ongeveer € 9 (excl. btw) per pagina.

Op het moment dat u ons het document stuurt zullen wij binnen korte tijd een prijsopgave kunnen geven. U geeft ons akkoord en binnen 2 werkdagen leveren wij de Toegankelijke PDF. Heeft u het nog sneller nodig, dat kan vast wel. Bel ons direct om dit te regelen.